torsdag 20 mars 2014

Ferieskola i Sollentuna

I veckan beslöt Barn- och ungdomsnämnden på Folkpartiets initiativ enhälligt att vi ska utreda möjligheten till ferieskola i Sollentuna.  Lite extra glad är jag eftersom jag skrev utkastet och har lobbat för det ett tag internt.  Det har inte varit något hårt motstånd mot det, men i politiken så är det mesta segt ifall man som jag inte styr skutan.

Att kalla det ferieskola istället för sommarskola tycker jag är viktigt eftersom jag är lite skeptisk till att bara sommaren är lämplig tidpunkt att hjälpa barn som har lite trögt i nått ämne.

I höst får vi en utredning om förutsättningarna.  Den ska bli intressant att läsa.

söndag 16 mars 2014

Romer, asfaltsläggare och IT-konsulter

I veckan avhystes de romer som bodde i ett improviserat läger i Helenelund.  Jag var själv där och såg lite före och efter avhysningen.

För att göra resonemanget kort så måste alla inrätta sig i de boenderegler vi har.  Det gäller för romer likaväl med asfaltsläggarna (som kommer varje år) eller för en IT-konsult eller svenska hemlösa.  Vill man bo i tält så gäller camping eller allemansrätt.


Sedan finns mer problematik runt de rumänska romerna och irländska asfaltsläggarna. Jag berör inte de frågorna eftersom svaren är så långsiktiga.

onsdag 12 mars 2014

Delad arbetspass är inte bra

I veckan har vi hört om delade arbetspass i nyheterna. D.v.s. du jobbar ett par timmar, är ledig en stund och jobbar sedan fler tider.

Sånt här är för mig i stort en styggelse.  Något förbud vill jag absolut inte ha eftersom jag är övertygad att det passar många.  En stund ledigt, hem och gå ut med hunden, etc.  Underbart för dessa personer som hittat rytmen.

Men för den som inte har nära hem så kan det bli straffkommenderade håltimmar.  För dessa personer är det snarare så att de har dubbla deltidsarbeten.  Ingen ska tvingas jobba så utan kompensation. Om arbetsgivaren inte kan tillhandahålla sammanhållet arbetspass så är det inte orimligt att den anställde kan vara arbetslös resterande tid (och leta annan arbetsgivare).

På samma sätt får ett arbetspass aldrig vara för kort.